Европейците са разделени по отношение на мерките, предприети от институциите на

...
Европейците са разделени по отношение на мерките, предприети от институциите на
Коментари Харесай

Европа разделена в битката с коронавируса

Европейците са разделени във връзка с ограниченията, подхванати от институциите на Европейски Съюз за битка с пандемията от ковид.

Това показва публикуваното през днешния ден ново изследване " Стандартен Евробарометър ".

Икономическото състояние е съществена угриженост и на национално ниво, следвано от опазването на здравето и безработицата.

45 % от интервюираните са  " задоволени " във връзка с ограниченията против ковид по отношение на 44 %  " неудовлетворени ".

Мнозинството от интервюираните в 19 страни членки обаче са задоволени от ограниченията, подхванати от институциите на Европейския съюз за битка с пандемията от ковид. Най-високите позитивни стойности се следят в Ирландия (71 %); Унгария, Румъния и Полша (по 60 %).

В седем страни болшинството от интервюираните са " неудовлетворени ", изключително в Люксембург (63 %), Италия (58 %), Гърция и Чехия (по 55 %) и Испания (52 %). В Австрия интервюираните са поравно задоволени и неудовлетворени (по 47 %).

Личният опит на европейците с мерките за изолираност в домашни условия беше доста разнороден. Като цяло близо трима от всеки 10 европейци декларират, че им е било много елементарно да се оправят с наложените им ограничавания (31 %), до момента в който една четвърт декларират, че им е било много мъчно (25 %). И най-после, 30 % декларират, че им е било " както елементарно, по този начин и мъчно да се оправят ".

64 % от европейците смятат, че ситуацията е " неприятно ", а 42 % от европейците считат, че стопанската система на тяхната страна ще се възвърне от неподходящите последствия от пандемията от коронавирус  " през 2023 година или по-късно ".

В 15 страни членки болшинството от интервюираните декларират, че се доверяват на Европейски Съюз, като най-високите нива се следят в Ирландия (73 %), Дания (63 %) и Литва (59 %). Най-ниските нива на доверие в Европейски Съюз се следят в Италия (28 %), Франция (30 %) и Гърция (32 %).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР